Visum!

Igår var jag på ambassaden. Fick köa ute i minusgrader 1 timme och därefter ca 1,5 timmes väntetid till innan allt var klart. Och nu har jag varit och hämtat mitt pass på posten. Visumet är så tjusigt så!
Men oj va nära det är nu. 47 dagar liksom. Ingenting ju! Fick världens ångest igår utanför ambassaden. Klarade inte ens att kolla på den amerikanska flaggan. Det är så overkligt att min USA resa som jag drömt om så himla länge blir av. Det var den drömmen som fick mig att orka ta mig igenom gymnasiet. Just därför känns det extra viktigt . Drömmar är till för att förverkligas.

Och nästa dröm på tur är hotell-utbildning utomlands. Jag vill, jag kan, jag ska. Och USA-året (åren?) är ett steg i rätt riktning. Flytande engelska och 6 amerikanska högskolepoäng i användbara hotell-karriär-gynnande-kurser. Det tackar vi för!


Grattis på Fars-Dag pappa!

Idag väckte vi pappsen tidigt på morgonen med frukost på sängen. Han blev nöjd och glad. Jag åt bara en macka sen gick jag och la mig igen. Var ute igår och somnade inte förren vid 3, så jag tyckte jag förtjänade att få sova lite mera.

Vid 2-tiden åkte vi hem till min farfar och fikade med resten av den närmsta släkten på pappas sida. Så mysigt så! Där bjöds det på kaffe, bullar, kakor och prinsesstårta. Och mycket prat och skratt. Härligt!

När vi kom hem fixade pappa middagen. Köttbullar, pasta och pastasås. Guud så gott det var! Mmmmm! Därefter var det bakdax. Fannys kanelbullar för 2 gången den här veckan. Börjar bli proffs. Men nej, jag smakade faktiskt inga nu ikväll. Kändes som det räckte med kakor för idag. Ska ta med mig bullar till Stockholm.

Åker tillbaka imorgon kväll. Känns som jag varit hemma jätte länge. Saknar Stockholm! Och barnen såklart. Känner i hela kroppen att mitt Stockholms äventyr snart är slut. Tänker på det nästan hela tiden. Usch, vad jobbigt!

Imon måste jag stiga upp tidigt, eller rättare sagt; jag måste lägga mig i vettig tid ikväll. Har lyckats vända på dygnet under dessa 12 dagarna hemma. Inte bra, inte bra.
Måste till banken imon och sätta in pengar till Amerikanska ambassaden. Lika bra att få det gjort här hemma.

Natti natti!


Mystic, CT

Är det någon mer än jag som kommer ihåg den där underbara 80-tals filmen "Mystic Pizza" med bla. Julia Roberts i huvudrollen? Vet inte hur många gånger jag sett den!

Den utspelar sig i den lilla staden Mystic i Connecticut och handlar om de tre bästa kompisarna Daisy, Kat och Jojo som jobbar på pizzerian Mystic Pizza. Och så om deras diverse kärleksproblem också förstås.

Har du inte sett den så tycker du ska göra det NU!

Mystic Pizza finns i verkligheten. Lite coolt ju, jag måste absolut besöka Mystic på sommaren och äta där. Har hört att det ska vara en riktigt mysig sommarstad!

369606-6

En sak mindre att göra

Har nu beställt en av presenterna som jag ska ha med mig till USA. En svensk kok-bok på engelska. Det blir nog bra. Barnens mamma gillar att laga mat och svensk mat är ju aldrig fel när man är utomlands en längre tid. Jag kommer nog va sjukligt trött på snabb-mat efter ett år i USA. Men har lovat mig själv att försöka äta så nyttigt som det går och verkligen träna och simma så mycket som möjligt så man utnyttjar medlemsskapet på YMCA. Vill helst inte rulla tillbaka till Sverige, om man säger så :-)

Swedish Homecooking: In America
Swedish Homecooking: In America

New York bilder

Lånar lite bilder tagna av brorsan. Båda bilderna är tagna från hans jobb i NYC. Schyst utsikt Jonte.!

Empire State Building sedd från Jonathans jobb



View from the office

© All rights reserved.

Visumet, ja just det ja..

Mamma har hjälpt mig fylla i alla visum papper idag. Guuud vad jobbigt. Mitt stress-moment no 1 just nu! Men just nu är det under kontroll. Amerikanarna gillar verkligen paperwork.

Har varit i Karlskrona idag med mamma och mormor. Mysigt värre. Vi åt lunch och fikade på Åhlens och sprang runt i affärerna. Kom hem vid 5-tiden. Vände i stort sett bara i dörren eftersom jag skulle hinna fika med Rebecca inne i stan innan stängning. Såå kul att träffa henne. Hade typ 1 miljon saker att prata om. Blir så när man träffas allt för sällan.

Färgade förresten håret igår. Det är mörkt nu. För mörkt. Ville ha en fin mellan-brun färg men icke! Jag vänjer väl mig. Annars då? Mina nya svarta ridstövlar ligger i ett paket hos SoS kiosken i Djursholm och väntar på mig. Ska hämta upp dom på vägen hem från flygplatsen på måndag kväll. Hoppas de är lika fina i verkligheten som på bild!

Slutspurten i Stockholm närmar sig verkligen. Jag har typ 1278 saker att göra innan jul. Men det blir nog bra, det brukar bli det.

Imorgon är det partyyy som gäller. Förfest hos Jenny och därefter vidare till Lorden. Jag haffade 3 förköpsbiljetter i måndags, tur det annars skulle det inte bli mycket till utgång pga världens fånigaste 22-årsgräns.
Kvällens outfit blir följande:

Svart klänning från Topshop *loooove*
Svarta glansiga tights från H&M
Svart/guld kuvertväska från Scorette
Svarta platå-lackpumps från H&M
Guldhalsband från VILA

Sova nu kanske? Måste bara rota fram nån film att kolla på först. Undrar just var Clueless och Legellay Blonde befinner sig?


Puss å kram!

369606-8

Nej tack, Cavalli!

Roberto Cavalli för H&M är verkligen inget jag tänker köa för. Har precis kikat igenom kollektionen och nej, det var inget där som föll mig i smaken. Hoppas nästa års samarbete blir roligare. Skulle gärna sett att Prada, Burberry eller Marc Jacobs designar nästa år. Skulle vart så himla kul! Lita på att jag kommer vara på plats utanför H&M på Fifth Avenue då!

Liten checklista

Städer och platser jag vill besöka i USA:

1. Chicago
2. Nantucket (en ö i MA)
3. Miami, Key West, Orlando, Palm Beach och Cocoa Beach i Florida
4. Boston
5. San Fransisco

Hello

Det är svårt att tänka på nått annat än USA just nu. Men jag har ju längtat efter detta de senaste 10 åren så det känns lite overkligt när det närmar sig. Man läser om många au-pairer som åker hem för att de inte trivs, längtar hem osv. Jag tror inte jag kommer ha dom problemen faktiskt. Visst kommer jag sakna alla nära och kära men thats it. Sverige är jag bra trött på och skulle jag få sån där extrem hemlängtan åker jag hem till brorsan och kräver fika och en pratstund. Det känns väldigt skönt att jag kommer bo så nära honom.

Redan nu vet jag att om allt funkar med familjen och om jag trivs bra så kan jag mycket väl tänka mig att stanna längre än ett år. Isåfall kommer jag plugga sammanlagt 12 credits på ett amerikanskt college. Väldigt bra för min framtid. Jag kommer absolut plugga ämnen som gynnar min (förhoppningsvis) framtida karriär inom hotell-branschen. Men jag ska väl (som pappa hade sagt) ta en sak i taget. Men känner jag mig själv rätt kommer jag inte nöja mig med ett år i USA. Jag menar, varför inte ta chansen när man får den?

Lionel Ritchie - Hello
Lätt den bästa låten just nu!

Middag med vännerna ikväll. Trevligt värre!
Snart ses vi New York!

369606-2

9 veckor kvar

Imorgon är det endast 9 veckor kvar tills jag flyttar till Connecticut, USA. Jag är övertygad om att det kommer bli bra. Familjen jag ska jobba som barnflicka hos verkar super snälla och trevliga. Och Wilton, staden som jag ska bo i, ligger bara en timme från New York så jag kan hälsa på min storebror i Brooklyn ofta. Ser verkligen fram emot att få återse NYC igen. Jag älskar den staden!

369606-1

Var på banken och växlade till mig dollar idag. Det gäller ju att passa på när den är så här låg. På torsdag ska jag (med lite hjälp av mamma) fixa det sista med mina visum-papper. Allt måste vara klart tills jag ska till ambassaden på intervju om ett par veckor. Sen ska jag beställa boken Swedish Homecooking In America i present till mina värdföräldrar John & Vivian. Till barnen vet jag fortfarande inte vad jag ska köpa, lite klurigt. Men kanske Pippi Långstrump böcker hade funkat? Äh, jag kommer nog på nått! :-)

RSS 2.0