2007

Jaha, om man skulle ta och skriva lite om året som har gått. Det har trots allt varit väldigt händelserikt.

Januari

Jag åker till USA för första gången i mitt liv för att hälsa på brorsan i New York. Åhh, vilket underbart ställe! Shoppingen var helt lovley! New York is the place!

Februari - mars

Jobbar på i Stockholm som vanligt.

April

Färgar mitt hår hos frisören i SOUK gallerian. BIG MISSTAKE!
När jag går ut därifrån ser jag ut som om jag färgade mitt hår för 10 år sedan och struntat i utväxten. Går tillbaka och blir lovad att dom ska fixa det utan kostnad. Dagen efter ringer de och säger att jag får betala om de ska göra nått. Tar med mig mamma som ser till så de håller vad de lovat. Blev lite bättre men LÅNGT ifrån bra.
Amatörer!!!

Maj

Ramlar och slår ut min framtand på Emmas 20-årsfest. (Bra jobbat Fanny!)
Finns bara ett ord för detta: H E M S K T !!!!

Juni

Åker till Barcelona över midsommar. Härlig stad men resesällskapet klagade sig igenom hela resan. Tjoho!

27 juni:

Fyller 20 år. Börjar dagen hos frisören som fixar till mitt hår, sedan vidare till systemet och köper lite bubbel och därefter hämta upp min nya lilla svarta klänning. Hem och fixar jordgubbstårta och fikar med Annika och barnen. Sen bjuder de mig på middag på min favorit restaurang i Djursholm. På kvällen tar min storebror med mig till Café Opera på kändisfest (WE´s realase party för deras hörlurar)
FANTASTISK DAG!

Juli

Får 4 veckors semester som spenderas hemma i Karlshamn. Härligt!!!

Augusti - September

Åker tillbaka till Stockholm igen. Emma kommer och hälsar på mig i Stocksund. Jätte kul!! Håller på för fullt med min au-pair ansökan och tackar till slut ja till den tredje familjen jag blir matchad med. Familjen Thompsson-Agura i Wilton, Connecticut. En timme från NYC!

Oktober

Åker till Oslo. Det ENDA trevliga med den resan var att träffa mina släktingar Maria & Lovisa.
Sa upp kontakten med personen jag hälsade på (samma som i Barcelona) när hon visade sin rätta sida genom att lämna mig helt själv inne i Oslo när vi skulle ut på kvällen.


November

Är ledig en vecka så då passar jag på att åka hem till Karlshamn och vila upp mig efter hemska Oslo resan.

December

Min sista tid i Stockholm. Känns tungt. Min braiga tandläkare i Danderyd fixar det allra sista med framtänderna. Blir bjuden på middag på T.G.I Friday min sista kväll i Stockholm. Säger hejdå till barnen jag passat i 1,5 år....


2008 kommer nog bli ett bra år. Jag hoppas det iaf även fast det blir grymt jobbigt att bo så långt ifrån allt man är van vid. Kommer sakna alla hemma i Karlshamn och i Stockholm så mycket!!!

Vårkaramell

Idag har jag beställt en vårkappa som var totalt omöjlig att stå emot. Kan se mig själv i den när jag springer runt i New York och shoppar. hihi
Är den inte helt ljuvlig?

369606-17



Ska bli underbart att vara i USA på våren och sommaren!!!
Connecticut har massa fina stränder och jag ska ju bo endast 15 minuter från havet. Underbart!! Behöver frisk havsluft för att må bra.

Vi fixar det här Christine, eller hur?

Har precis läst ett mail från min vän Christine, som åker till USA samma dag som jag. Blev faktiskt lite tårögd. Är grymt glad att ha dig att prata med!! Vi kommer klara detta galant, är bara så säker på det. Trots allt jobbigt innan vi åker så är det värt det när vi väl är i USA.

Tårar

Imorse vid kl 5 körde vi in brorsan till tågstationen. Efter en vecka hemma i Sverige är han nu på väg tillbaka till sitt andra hem i New York. Han kommer inte hem igen förren till sommaren. Hade det inte varit för att jag också åker snart skulle det vart jätte tufft men nu träffar jag ju faktiskt honom om bara några veckor. Men när jag såg hur ledsna mamma, pappa och syrran var började jag också gråta.

Så nu har jag fått en liten "förhansvisning" av hur jävla jobbigt det blir att säga hejdå till min älskade familj. Måste nästan vara det värsta av alltihop, att veta hur ledsna de är när de sitter i bilen på väg hem. Jag kommer bergis börja gråta på Kastrup...

Minnen

Kollade lite på bilderna jag tog i New York för snart ett år sedan. Härligt att se! Och ja, jag har tagit alla bilderna själv förutom den på mig själv då förstås.

369606-13

Jag uppe i Rockefeller center. Solnedgång och ISKALLT


369606-14

Newark med Manhattan i bakrunden, taget från en liten "tåg shuttle".

Snart är vi där Christine!!!


369606-16

Mysiga central park!

369606-15

Manhattan sett från Rockefeller Center.




Utekvällen

Igår var vi då ute; jag, Emma och Jenny. Vi var först hemma hos Emma. Lika kul som vanligt. (vad jag kommer sakna er!) Sen vid 9 åkte vi in till stan. Kul att träffa folk som aldrig är hemma annars, eller iförsig så är ju inte jag hemma så ofta heller då. Men himla trevligt var det iallafall!!! Kom hem vid halv 3-tiden och men kunde inte riktigt somna så jag kollade lite på Pretty Women.

Idag har jag spelat lite Sims som syrran har installerat. Läänge sen jag spelade det nu. Var ju typ beroende av det innan. haha

Bara måste kolla på Sex & the city ikväll. Fick sånt sug efter att se avsnittet när Stanford och Marcus gör slut och Carrie följer med Stanford till balen istället. Och så spelar de If you leave me now. Ah, det är så fint. haha Men mitt absoluta favorit avsnitt är nog ändå när Carrie och Big är på dejt i Central park och åker häst & vagn. Och mitt i dejten så ringer Miranda från förlossningen och berättar att hon ska föda så Carrie får kasta sig iväg dit. Åhh, vad jag älskar den serien!




Tiden går för snabbt!

Mina julklappar :-)

Så var ännu en julafton avklarad. Vi fikade och kollade på Kalle Anka hemma hos farfar tidigare idag. Sen var jag och Johanna i kyrkan. Jag är verkligen inte troende eller så. Men julafton är den enda dagen på hela året som jag går dit frivilligt. Gillar att bara sitta där och lyssna på julmusiken och fånga julstämningen med alla fina ljus osv.
Min kära lillasyster däremot kommer nog inte följa med mig fler gånger. Hon sa till och med nått om att gå ur kyrkan. Sorry Johanna! Men så gulligt att du följde med!

Efter kyrkan gick vi hem och åt julbord. Jag åt 6 köttbullar och två vörtbröds-smörgåsar med ost. Som ni säkert förstår är jag inte förtjust i julbord.
Sen var det äntligen dags för julklapparna. Jag fick ett presentkort på Bloomingdales i USA, pengar och amerikanska dollar, en schal/scarf i sammet från Song of Silk New York, halsduk, badbomb, halsband, Karlshamns-almanacka och lite andra smågrejer.

Och tidigare har jag ju fått pengar, ett halsband från Dtails, träningskläder och träningsskor från Adidas Stella McCartney och boken "Alla var där"

Nu måste jag leta rätt på mina svart pumps som är spårlöst borta. Fattar inte detta. Ska ju ha dom imorgon kväll.
Och så måste jag såklart maila och tacka familjen i USA för den FINA schalen!!! Den kommer passa perfekt ihop med mina svarta nyårsklänning!

Julafton

Åh, idag är det julafton. Ärets mysigaste dag! Ser fram emot att fira jul med mina nära & kära.

Fick mail från min värdmamma igår att de hade fått mitt julpaket men att jag absolut inte hade behövt skicka nått. Men det ville jag ju. Jag var lite orolig där ett tag att det inte skulle komma fram.

Imorgon ska jag, Emma och Jenny ut. Blir såå kul!
Det blir typ 5:e året vi är ute på juldagen, och traditioner ska man hålla på!

Måste skynda mig nu för vi ska hem till min farfar snart.

God jul!!!

25 dagar kvar

Idag är det endast 25 dagar kvar till avresa och jag har fått mina flygtider från London kontoret. Har hela tiden varit inställd på att flyga själv men idag insåg jag och Christine att vi är bokade på samma flyg!!!

Hurra hurra!

Så kl 12:20 den 14:e januari sitter vi på SAS´s direktflyg på väg till Newark, USA! Känns väldigt skönt att slippa resa själv. Även fast jag varit på Newarks flygplats tidigare skulle jag nog känna mig vääldigt liten och ensam om jag kom dit helt själv.

Paket från USA

Idag har jag varit på posten och hämtat ett stort paket från familjen Thompsson-Agura i USA. Såå snällt. Är riktigt nyfiken på vad som finns i julklappen som låg i paketet. Och så fick jag två jätte fina julkort, varav ett hade en bild på hela familjen utanpå. På båda korten stod det bla: "We can´t wait to see you" Jag känner mig verkligen välkommen dit, om man säger så. Undrar just hur det går för mitt lilla jul-paket som jag skickade till dom för typ 2-3veckor sedan? Hoppas det kommer fram, i julrushen...

Imorgon är ingen vanlig dag för då kommer min bror hem från USA!!! Hurra hurra!
Ser fram emot att prata med honom, evigheeter sen sist!! Och nej, facebook räknas faktiskt inte. Saknar min familj och längtar verkligen tills jag får träffa dom + morfar, Anna och Erika på lördag. På söndag kväll ska jag, Jonte, Johanna och pappa klä julgranen medans mamma gör risgrynsgröt till oss och till vår lille "hustomte". Precis som vi alltid gör på lille julafton. Underbart!!!

Balett uppvisning

Idag hade tjejerna sin balett uppvisning och jag var såklart på plats. Hämtade på dagis vid kvart i 4 och sen fräste vi bort till Mörby centrum där dansskolan ligger. Åh, så duktiga dom var, mina små favorit tjejer. Tog massa bilder, så kul att ha sen. Kom att tänka på när man själv var 4-5 år och hade uppvisning på jazzdansen. Hur pirrigt det var att dansa inför alla föräldrar och syskon.

Jag har ganska ont i huvudet ikväll, ska nog omgående parkera mig i soffan och kolla på Sex & the City. Har förresten fattat ett mycket viktigt beslut; Sex & the City dvd-boxen får följa med mig till USA och hålla mig sällskap. Bra va? Den känner sig nog som hemma i New York. hihi

Kan inte fatta att jag alldeles alldeles snart ska få återse härliga New York. Idag är det bara 27 dagar kvar. Underbart!
Räknar dagarna tillsammans med min resekompanjon Christine, eller ja vi åker ju inte på samma flyg men vi reser samma dag iaf. Och bara några dagar innan mig så kommer mina blivande "grannar" Lina och Rebecka till Wilton resp Darien. Ah, va kul!!!

Måste börja packa lite smått ikväll. När huvudvärken har försvunnit. Flyttar ju trots allt hem till Blekinge på lördag morgon. Overkligt...
Sen är det ju sista delen av En spricka i kristallen på tv ikväll också. Får inte missas! Hon som skrivit den boken (Gyllenhammars dotter) bor förövrigt ett par kvarter ifrån huset här i Stocksund.

Tandläkaren imorgon och på onsdag. Sista besöken (förhoppningsvis) på läänge. Ska bli så skönt när den där framtanden äntligen är fixad!!

Puss å kram!


Home alone

Den här helgen är min sista i Stockholm. Det känns väldigt konstigt..Är hemma själv i huset över natten. Lite läskigt är det faktiskt. Speciellt nu när det är så himla mörkt ute. Men tack gode gud för larmet!! Ska snart duscha och sen åka bort till Mörby Centrum. Måste handla kycklingfilé för jag ska laga min specialitet imorgon tills familjen kommer hem. Vitlöksmarinerad kycklingfilé i ugn med ris och sallad. Sista chansen att visa upp mina matlagnings skills. haha


Det är så skönt med helg nu. Har haft fullt upp i veckan med luciatåg, julklapps-jakt-på-stan, barnpassning, städning, tandläkaren, IKEA osv. osv. Nästa vecka är också fullspäckad. Ska bland annat se tjejernas balett-uppvisning. Gissa om jag ska ha kameran i högsta hugg eller? :-)

På fredag ska vi ut och äta eftersom det är min sista kväll i Stocksund.
All good thing come to an end ...

Sen på lördag morgon tar jag bussen till Kalmar där jag hoppas att min käre bror kommer och hämtar mig. Han landar förövrigt på Kastrup på onsdag!! Tror han skulle mellan-landa i Paris eller liknande på vägen från NYC.
 Undrar vad tomten i Amerika skickade med honom. hoho


RSS 2.0